Location: Bellahøj, CPH

Area/size: 9.500 m2 landscape

Status: Under construction (expected to be completed by the end of 2020)

The project is a total renovation of Bellahøj School, both buildings and outdoor facilities. Kragh & Berglund is responsible for renovating the schoolyard and landscape, and KANT Architects and EFFECT Architects are the building architects.

The landscape project ties the school together and creates a connection between the “new” and the “existing”. It features a “movement delta” as an organic blue lane, which merges the school’s outdoor spaces into one big activity- and learning landscape. Here you’ll find both running lanes, playing fields, seating areas and places for exhibitions for visual arts.

Bellahøj School has special focus on movement, sport and health, and the children themselves have helped shaping their new school. We have worked closely with students from the University of Southern Denmark, who have done workshops with the children, to make their wishes and ideas into the very foundation of the project.

Copyright landskab: Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S

Contact Johanna Bonne Eckerdal for more information on mail: joe@kragh-berglund.dk eller phone: +45 81 72 74 54

Tags: , , , , , ,