Sted: Øbro spisehus, København
Type: Belysning
Materiale: Glasfiber

Belysning er tænkt som reflekterende skaller i glasfiber, hvor motiver er skyer. Ved at lave en dobbelt krum form og rotere de 5 skaller 180 grader hver gang, er der opnået en form for bølge gennem lokalet. Skallerne har den fordel at de også giver en formidable akustik. Formen er støbt over snit i træ, med gips og mørtel. Skallen er i glasfiber.

Opskrift:

LAMPER.
Materialer:
Finerplader emballage.
Knauf Goldband
Færdigmørtel
Sandspartel grov

Model i model-strækmetal.
Opmåling af snit på model.
Optening af snit i Autocad + Quicksurfmodel.
Snit udtegnes i 1:1, så de kan anvendes til at skære efter.

Der laves snit for hver 30-40 sm i 6 mm krydsfiner. Formen placeres på sammenhængende lægter for hver 50 cm, så den er stiv og kan flyttes med palleløfter. Der anvendes en klammepistol til at fastgøre volierenet (firkantet net), der danner formen. Derefter påføres gips i kombination med fiberdug, derefter hesiansække hvorefter der kan på føres et tynd lag der afstiver konstruktionen. Skal helst tørre ca 24 timer.

Det sidste lag på føres i en arbejdsgang og formen skal være så præcis som muligt. Det er vigtigt at formen for lov til at tørre ordentlig igennem. Dernæst slibes formen til, og til sidst påføres sandspartel. Det er vigtigt at gipsen er ordentlig tør før sandspartlen påføres.

Glasfiberteknik sprøjtede en acrylspartelmasse på sandspartlen og brugte en glasfiber med lidt hvidt i. Monteret i 1 mm fisketråd. Sandspartlen var ikke helt tør, så det tog en ekstra dag, da formen skallede af.

Tags: