Sted: Rudersdal Kommune, Danmark
Areal: 1.900 m2
Status: Konkurrence 2010

Udearealerne omkring dagscentret er delt op i tre områder, et funktionsrum, et aktivitetsrum og et pauserum. De har hver deres karakter og opleves forskelligt.

Triangulerede børstede betonfliser går igen i gårdhaven og aktivitetshaven og skaber sammenhæng mellem delområderne. Først når man bevæger sig ind i bygningern, åbner synet sig til de to forskellige haverum, sansehaven og aktivitetshaven. De forskelligartede haver giver sanseindtryk og oplevelser via duft og smag fra krydderurter og frugttræer, lyd fra vandbassinet, og syn med forskellige farver og plantestrukturer. Der er mulighed for berøring og balance omkring træningspavillonen, der har grusunderlag som anden overflade end stiens flisebelægning. Der anvendes gamle klassiske blomstersorter, som de ældre vil kunne genkende fra egne haver, barndom eller ligende. Sansehaverne bruges hele året.

Når man kører ind af Ernst Bojesensvej, er det første man ankommer til Funtionsrummet – en asfaltbelægning med plads til biler, renovationsskur og redskabsskur. De ansatte der kommer på cykel kan parkere tæt ved indgangen. Som gående ledes man op til hovedindgangen langs en flisebelagt sti, der munder ud i en forplads med bænke og træer, så man kan sidde foran indgangen og vente på at blive hentet, eller nyde aktiviteten på pladsen.

Hjertet af bygningen er en pryd- og nyttehave indrettet til at stimulere de forskellige sanser hos brugerne. Haven er stærkt duftende af krydderurter og en rolig have for de ældre. Et vandbassin opsamler tagvand, og er et samlende element med lyden af rislende vand midt i gårdrummet. Der er mulighed for skyggefuldt ophold under æbletræerne, eller solrigt ophold på bænkene op af muren.

Tags: , , , ,