Sted: Helsingør

Areal: 8.000 m2

Status: Helhedsplan
Forslaget tager udgangspunkt i forskellige byrum og pladsomdannelser. Målet er at skabe kontakt mellem vandet og byen via havneområdet ved at reducere de infrastrukturelle barrierer fra såvel togbane samt vejforløb. Strandgade og parkeringspladsen sammensmeltes og trafikken på Havnegade nedgraderes, så gaden bliver en del af byrummet. Havnerummets store skala opblødes og formidles via forskellige komponenter og et sammenhængende gulv.
Gulvets materiale tager udgangspunkt i de middelalderlige belægningsmaterialer, værftindustriens brug af stål, havnen, samt havets og stranden sand og vand. Belægningen går fra facade til havnekaj. Belægningen består af nordiske granittyper, der lægges i ensartede farvede bånd i forskellig bredde. Markeringsbelysning placeres mellem vejbane og cykelsti, så bilisterne kan orientere sig om overgangen mellem vejbane og cykelsti. Cykelstien markeres med skårne brosten, der tegner overgangen mellem plads og cykelsti.
Nærhed til vandfladen opnås ved at etablere et trædæk langs havnekajen. Dækket opdeles som et nedre dæk, hvor man har mulighed for at få den helt tætte kontakt med vandet.

Tags: , , , , , , ,