Sted: Humlebæk lilleskole, Danmark
Areal: 7.500 m2
Status: Udført 2010

Humlebæk lilleskole er et fint lille projekt, hvor vi har udarbejdet et udvidet skitseforslag, som skolen så har fået udført projekt efter. Idéen i projektet er en zoneopdeling ud til kanten af skolegården og et vidt forgrenet stinet som leder børnene rundt og spreder dem på hele legearealet.

Master Plan for de udendørs arealer på Humlebæk Skole er baseret på udtryk og arkitekturen på skolen. Skolebygningerne er bygget som norske bjælkehytter, og dette udtryk bruges som en inspiration for legeområder og beplantning. Centralt beliggende mellem skolebygningerne er en lille firkant, hvor en del af den omdannes til en lille “flod”, med en sandet flodbred, klatre stativer, legehuse og et lille “fiskeplads”. En eng skabt af en grøn gummi bakke flankerer dette område. Hele vejen rundt om skolens centrale bygninger placeres forskellige legeområder adskilt af små rastepladser med balance klipper og lærke plantage. De forskellige legeområder er forbundet med en sti, der forbinder dem til den centrale plads. Dette giver lege muligheder for mange forskellige bevægelsesmønstre. Ideen er, at jo længere væk fra skolens centrale torv, vildere bliver det. Nord for skolen er der etableret en “Tarzan” forhindringsbane. I det sydlige område, der er placeret en sportsplads med basket bold og en skater område med bevægelige skate poster.

Tags: , , , ,