Sted: København
Areal: Modulopbygget cykel-p
Materialer: Cortenstål, gitter, grøn

Konstruktionen tager udgangspunkt i en repetition af et modul som meget enkelt kan kombineres til forskellige former på forskellige placeringer. Samtidig giver det et system der nemt kan udvides og flyttes rundt på.

Løsningen er sat sammen af 4 grundkomponenter og en wire. Modellen kan så applikeres med grønt, solceller til strøm, luftpumper, tællere, opladningsmuligheder, lys, informationstavle med tællere, etc. Det giver et helt enkelt og robust modulærsystem som kan klare både lige, cirkulære og buede forløb – samt forskellige ankomstsituationer fra siderne. Det kan stå på parkeringspladser, omkring et træ, i et sving, på en plads, langs en slynget sti. Kombinationsmulighederne er uendelige.

Sider og tag er i samme materiale – som et stykke foldet papir. Den foldede konstruktion giver styrke, et minimum af funderinger og kan i princippet boltes direkte på eksisterende belægning. Taget kan eftermonteres med bolte til et eksisterende stativ. Det enkle materialevalg gør systemet nemt genanvendeligt. Perforering med ikon for ladcykler gør den nem genkendelig i byrummet, og tillader lys indefra og udefra såfremt det er nødvendigt.

Materialerne kan varieres: cortenstål, galvaniseret stål , malet galvaniseret stål – rød, gul, mørkegrå, graffiti, beplantet grøn, spejlende rustfrit. Eller man kan anvende compositmateriale af majs og bambus.
De forskellige materialer anvendes i forskellige kontekster: ved parken begrønnes parkeringen, den graffiti bemalede ved en skole, en gul ved børne-
haven, cortenstål ved havnen, den spejlende rustfrie i Kongens have, eller en sort og hvid model til Victor Borges plads.

Det er en robust og enkel løsning der med det enkle
materialevalg også er nem at skille og genanvende, et af hjørnestenene i cradle to cradle.

Ladcykelparkeringen leveres og produceres af Inventarrum. Produktionen foregår i Fredericia på egen fabrik og med danske underleverandører. Montage af parkeringsløsningerne foretages af inventarrums egne montører, hvilket sikrer høj kvalitet og fleksibilitet. Inventarrum har det fulde ansvar for produktion, kvalitet og montage.

Samarbejdspartner: Inventarrum A/S Klaus Tønder Jensen Mobil 2185 3010

Copyright: Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S

Tags: , , ,