Sted: Furuset, Oslo
Areal: 2.000 m2
Status: Udført maj 2013

Parkourparken i Furuset er en del af en større opgradering af et sammenhængende parkområde, kaldet verdensparken. Området skal øge herlighedsværdien af et eksisterende landskab og de omkringliggende boligbebyggelser.
Parkourparken er udformet som et knækket stiforløb, der lægger sig som et vandret plateau / en klippehylde, skåret ind i den eksisterende skråning. Igennem stiforløbet indbygges parkourelementerne som stationer på en aktivitetslinie. Parkour-elementerne er særligt udviklet til stedet og omfatter rails (konstruktioner i stålrør) til swings, climbing og conditioning og murforløb i støbte betonmure til vaults, catleaps og balancing.
Materialevalget er holdt enkelt i stål og insitu beton, og det gennemgående gulv er i en klar gul gummiasfalt, dels med fast underlag, hvor der er løbesti, og med granulat, hvor der er faldunderlag.
Belysningen er en vigtig faktor for at skabe tryghed i området, og består af 7 høje master med flere spots på hver. De enkelte spots er enten en del af en overordnet belysning, eller rettet specifikt mod træningsanlæggene, for at sikre at de også kan anvendes i aftentide. En enkelt skråstillet mur udstyres med en stjernehimmel af små spots / dioder, for at skabe et illumineret vandfald.

Keywords:
Parkour som en sti og et opholdssted i en park.

Tags: , , , , , , , , ,