Sted: Gentofte, Danmark
Areal: 2.500 m2
Status: Udført 2007

Med enkle greb er Tjørnegårdsskolens udeareal for mellemtrinnet og udskolingen omdannet fra et uinspirerende anlæg til et behageligt og overskueligt opholdsrum med oplevelsesmæssig og rumlig variation. Skolegården er udformet i løbende dialog med skolens elever og ledelse. Eleverne har deltaget i designprocessen, og har eksempelvis stået for udvælgelse af farver og mønstre.

Skolegården er anlagt med et kuperet terræn, der veksler mellem græs og gummi og danner en ny og spændende entré til hovedbygningen. Lommer til ophold, leg og idræt skærer sig ind i terrænet, hvor amfitrin giver mulighed for leg og ophold. Beplantningen understøtter bakkelandskabets rumskabende effekt og samler de befæstede arealer i en blød grøn ramme.

På det begrænsede areal er der indarbejdet to boldbaner til fodbold og basketball samt en beachvolleybane. I sandet omkring beachvolleybanen er der samlet forskellige alternative bevægelsesredskaber; en stor abstrakt klatreskulptur, en labyrint af krogede gyldne robiniestolper samt en fugleredegynge. Specialdesignede glasfiberbænke fungerer som pejlemærker i skolegården og tilfører stedet særpræg. Med inspiration fra dyreverdenen er bænkene zebrastribede og gummiasfalten i bakkelandskabet mønstret som en tigers grafiske pelsmønster.

Med øje for bæredygtigheden i ethvert projekt har Kragh & Berglund analyseret det eksisterende anlæg og udpeget de enkelte bevaringsværdige elementer; sunde træer og buske, enkelte legeelementer og belysningsarmaturer og anvendelige belægningssten. Alt dette er genbrugt og indarbejdet i det nye anlæg. Således former terræn sig eksempelvis omkring de enkelte træer, der har været værd at bevare, og chausséstensbelægningen er genbrugt til den nye entré.

Tags: , , , , , ,