Sted: Tølløse
Areal: 35.000 m2
Status: Udført 2016 – 1. pris 2013

Tølløse børnehus er et fantasifuldt og grønt landskab at boltre sig i. Det er ikke kun en legeplads, men en leg med kulturlandskabet og dens opdeling kunne lige så vel være et varieret og rigt madlandskab, som man bevæger sig igennem til huset og til dets indre mere beskyttede gårdmiljø.

Planen tager afsæt i det nærliggende, klassiske danske mark- og kulturlandskab, og skaber et minilandskab i landskabet, Typologierne hentes ind i området og anvendes i en legemæssig sammenhæng. Således at børnene ikke kun udfordres gennem inventar, men i højere grad også gennem topografien og naturmaterialer. Fantasien er i højsædet, og det er vigtigt at anspore og udstikke retninger mere end at diktere legene. Legepladsen er sammensat som et kæmpe puslespil, hvor brikkerne er ”marker” i græs eller skov, hvor alskens aktiviteter kan finde sted. Halmlabyrint, bakker, råberør, fælled, bærhave, køkkenhave, skov, bålplads. Mellem brikkerne er et system af markveje sikrer at børnene kan komme ud i alle afkroge.
Legepladsen hegnes mod skel og internt, hvor der er opdeles i et stort område for Børnehaven, og et mindre for Vuggestuen. Internt hegnes med et mere naturpræget hegn.
Bygningen omkranser en gårdhave, der både fungerer som et torv for bygningen, men også er en legeplads i legepladsen. Afskærmet kan gårdhaven anvendes til mange formål nærmest året rundt. I sommerhalvåret kan man tage morgenmaden og mødestedet udenfor og skabe et helt unikt velkomstmiljø.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,