Plats: Changyang, Beijing, Kina
Area: 180.000 m2
Status: Under konstruktion

Framtidens Changyang outlet är sammanhängande och rik av en mängd individuella upplevelser som överraskar och fångar besökaren. Changyang outlet, var det shopping och omgivande landskapet som medbringade en extra positiv och intressant dimension.

Huvudkonceptet är att arbeta med en ö-tema med växlande scenarier och olika typer av energiström. Vatten, skog och action zonerna är de främsta scenarier som förändras inom outlet området. Dessa teman kommer att återspeglas inomhus i köpcentrumet och skapa en intressant koppling mellan inomhus och utomhus.

Området kommer att fungera som ett enhetligt område med olika delområden inomhus och utomhus på outletet. Här strömmar av liv genom gemensamma aktiviteter, individuell absorption och interaktion mellan människor. Området sträcker sig till den sammanlänkade huvudgatan för Outlet Centret. Med sina unika lokaliseringar av olika teman skapas attraktion för sina besökare. Det är en unik upplevelse som inte kan hittas i andra outlets eftersom den leker med besökarens sinnen.

Varje delområde har sin egen individuella karaktär liksom en mänsklig hjärna med sitt ihopvecklade nervsystem och koncentrerade områden som registrerar och förmedlar varenda känsla av uppfattningen. Rörelsen mellan dessa olika atmosfärer och stimuleringar av sinnen, såsom ljud, doft, material mix-tures, fysiska aktiviterer osv – är den grundläggande vitaliteten i förslaget.
Det viktiga i upplevelsen av förslaget är den strömmande rörelsen på trottoaren och de rumsliga variationerna genom hjärtat av outletcentret. I några områden är stråket relativt smalt och på andra områden finns en zon med frodig skog integrerad med vilda växter. Några områden kan ha vilda kaprifoler och ormbunkar medans andra områden i zonen längs stigen består av ett tema med våtområde med träd som speglar sig i vattnet. På en sen sommarnatt kan du gå genom gräsytor och stjärnhimmel eller på en tidig morgon se dimman uppstiga från dammen.

De olika planteringars vilda karaktärer och vattnet ökar samt främjar biodiversiteten på outletområdet, där alla typer av organismer kan frodas; människor, fåglar och insekter. På utvalda platser kan man gå upp över kanten till den öppna fäladen med kortklippt gräs, där man kan hålla picknick, sola sig på gräset eller njuta av den svala skuggan från de olika träden, bara ta en paus, läsa tidningen eller bara iaktta det föränderliga livet. I en annan del av utomhusområdet kommer det att finnas ett scenområde med stolar, bord och bänkar, där konserter eller andra föreställningar kan hållas på en permanent scen.

På så sätt blir området ett omväxlande rum med möjlighet för besökaren att vara både aktiv och uppsökande eller mer passiv och iaktagande. Området kan också användas som en marknadsplats, en plats att hänga på, såsom ett caféområde.

En omedelbar stadsmiljö kommer att aktiveras och integreras i outletområdet som en bro till omgivningen och köpcentrumet.
I de öppna områdena kommer ett vattenspel att användas för att infiltrera regnvattnet från ytor och tak.

Outletområdet är perfekt för både äventyr och avkoppling huruvida man besöker outletet för att utforska den spännande ljud- och ljusvärlden eller bara att ligga i det mjuka gräset, njuta av solen och det susande livet som omger en. De övergripande karaktärerna på outletets landskapet består av många olika organiserade platser som tilltalar de mänskliga sinnena och innehåller kvaliteter, som man njuter av av i naturen: väderomväxling, överraskning, ökad medvetenhet om övergång och rörelse etc.

Det är viktigt att skapa platser där folk vill bo och platser, där människor vill återvända till den avgörande faktor för framgång i verksamheten.

Taggar: , , , , , , , , , ,