Location: Herlev, Denmark
Areal: 60.000 m2
Status: 2nd prize

In the competition proposal for Herlev Hospital we worked on the desire to develop a campus that could function as an independent organism through varying open areas. Open places, parks, gardens and patios were to serve as information and provide a high degree of leisure quality for the benefit of patients, visitors and employees.

The proposal accepts the challenge of combining Herlev hospital’s size with a small, differentiated scale in order to provide privacy and intimacy. The proposal is built around a clearing that is an extension of the cultural axis to the new main entrance. A path system is established in the axis that connects the hospital with the city and creates large and small open spaces with a number of activities and experiences.

Tags: , , , , , , , ,