BELLAHØJ SCHOOL​

Copenhagen, DK

Area

13.800 m2

Client

KEJD

Contract Period

2016-2020

Collaboration

KANT Arkitekter, EFFEKT Arkitekter

Copyright

NCC (building), Ok Nygaard (layout)

BELLAHØJ SCHOOL

The project is a major renovation of Bellahøj School’s buildings and outdoor areas. Kragh&Berglund has renovated the schoolyard and the landscape, while KANT and EFFEKT were the building architects.

The landscape creates a cohesive school where the new and existing areas are connected with a “sports’ delta” consisting of an organic blue track that turns the school’s outdoor areas into one big landscape for learning and activities. It contains running tracks, playing fields, opportunities for rest as well as for exhibiting student art.

Bellahøj School emphasizes physical education, sports, and health, and the children have helped design their new schoolyard. We have worked closely with students from The University of Southern Denmark, who ran workshops with the children to make sure the project emphasizes their wishes and ideas.

Copyright Landscape: Kragh & Berglund Landscape Architecture A/S
Photos: DronePixels