BOLINDER TERASS

Järfälla, SV

Area

8.800 m2

Role

Consultant

Client

JM AB

Project Start Date

2017

Collaboration

Erséus arkitekter

BOLINDER TERASS

The formerly industrial area Bolinder in Järfälla is currently being turned into a new neighborhood. Behind the new building on Godsvägen, a green oasis and flowering garden emerge: Bolinder terass. This new housing area offers a big green courtyard for everyone as well as smaller outdoor areas for the residents on the ground floor.

LIVING AND PLAYING BETWEEN THE FLOWERS

The courtyard becomes a lush and active space in multiple levels that offers several activities. In this way many people can be involved in different activities simultaneously and share an active everyday life in a green and healthy environment. The different recreational zones for socializing have grills, playgrounds, and a big grass area for those who wish to play ball games or relax among the flowers.

On the slope, organic shapes have been used to create a beautiful flower garden where one can enjoy the sun and the view over the old industrial buildings, and between the plants a central staircase leads to the next level while a ramp has been used to create little plateaus for recreation.