SANKT HANS GADE PLAYGROUND

Copenhagen, DK

Area

300 m2

Client

Copenhagen Municipality

Project Status

Completed 2009

Collaboration with

Rasmus Laub Andersen and Jeremy Andrew Dennis

SANKT HANS GADE PLAYGROUND

In an undeveloped old pocket of Sankt Hans Gade, a small inconspicuous playground has existed for several years. As part of the municipality's general effort to modernize its playgrounds, Kragh&Berglund transformed the place to a small park with a simple design that creates an unusual playground and a safe recreational space for children. The idea was to ensure as many applications as possible using simple means as well as an intimate pocket to which the children can retreat.

A PLEASANT PLACE AWAY FROM THE STRESS OF THE CITY

The playground has been shaped as a tropical beach - a manageable world far from the bustle of the city. A single surface of blue asphalt resembles an ocean surrounding an island nation of hills covered in artificial grass spread out on a beach made of play sand. The islands are connected by beams and a suspension bridge, and poles and a real seamark have been placed between them. Benches resembling lifebuoys have been placed in the ocean.