SKOVBRYNET - BASECAMP

Sorgenfri, DK

Area

34.000 m2

Client

ST Skovbrynet student Aps, BC Skovbrynet Residential Aps

Contract Period

2017-2020

Project Status

Completed

Collaboration

JFP, Lars Gitz architects, ÅF Consult

SKOVBRYNET BASECAMP

Basecamp is part of a lively green area in Lyngby, surrounded by Sorgenfri Cemetery to the north and the and Lyngby Lake to the west. This the location for 640 new apartments for students, researchers, and seniors.

The landscape preserves the area’s lush character. An organically winding network of paths connect the area on the roof of the building. The planting is dense and park-like with scattered trees and many different types of landscape with cut grasses, tall grasses, and plants.

GREEN STUDENT HOUSING

A public path that is swung along the bulging building and six stories up allows visitors to experience the roof and the view over Lyngby Lake. The roof contains a lush landscape with private terraces for the residents of the building.

The shape of the building helps create interesting spaces along the exterior facades as well as an unusual inner courtyard with little terraces and recreational areas with a playing field and a playground.

AWARDS

Poject of the Year 2018 Estate Medias award for best project in 2018

World Architecture Award International design award for best architecture in the project phase

A’Design Award Gold award for best architecture, construction and structural design

ICONIC AWARD 2020 International award for innovative architecture and best concept

WAN AWARD 2020 International gold award for best future housing construction

8 x MUSE Awards 5 platinum awards, 2 gold awards, a silver award and the best landscape architecture of the year

Class of 2020 International Award for Best Sustainability Project 2020