TØLLØSE BØRNEHUS

Tølløse, DK

Area

35.000 m2

Role

Subconsultant

Client

Holbæk Municipality

Project Status

Completed 2016

Collaboration with

COBE, Jönsson A/S

TØLLØSE BØRNEHUS

Tølløse children's home is not only a playground, but a play with the cultural landscape and its division could just as well be a varied and rich food landscape, which you move through to the house and to its interior more protected farm environment.

AN IMAGINATIVE, GREEN LANDSCAPE TO FROLIC IN

The plan is based on the nearby, classic Danish field and cultural landscape, and creates a mini-landscape in the landscape. The typologies are brought into the area and used in a playful context. So that the children are not only challenged through furniture, but to a greater extent also through the topography and natural materials. Imagination is paramount, and it is important to encourage and set out directions more than to dictate the games. The playground is composed like a giant puzzle, where the pieces are "fields" in grass or forest, where all kinds of activities can take place. Straw labyrinth, hills, shrubs, common, berry garden, kitchen garden, forest, campfire site. Between the pieces is a system of field roads ensuring that children can get out into all corners.