Sted: Frederiksberg, Danmark
Areal: 1.900 m2
Status: Under udførsel, 1. pris.

Hovedgrebet i den landskabelige behandling af gårdhaverne tager udgangspunkt koblingen mellem privat haveanlæg og offentligt grønt område; at skabe et meget afvekslende, frodigt område, som er let at vedligeholde og som besidder slægtskab med naboområderne og samtidig er egenartet!

Mellem bygningerne føres den offentlige sti fra Flintholm Allé ind i hjertet af det offentlige grønne område ad en asfaltbelagt sti/rampe, der blødt knækker sig gennem landskabet, og føres fra gadeniveau op til parkens niveau 120 cm højere og kobler sig på hovedstien.

Stien omfavnes af lave plantninger, der på en gang skaber en markant kant til stien, men også bliver kendetegnende for hele gårdhaveanlægget. De lave plantninger gentages som overgange fra p-anlæggene til opholdsarealerne. Således ligger fire plantekiler og omspænder de græsklædte opholdsarealer markerer næsten umærkeligt et zoneskifte fra offentligt til privat område og optager niveauforskellene og skaber en spænding i terrænet.

Kilerne plantemæssigt slægtskab til plantninger ved Magnetboligerne og Hedorfkollegiet. Plantningerne fremstår lave og overskuelige, underdelt i områder med robuste bunddækkestauder og prydgræsser og områder med naturgræs med forårsløg indplantet. Overstandere af lave træer / store buske, som Kirsebærkornel og Æblerose, er indplaceret i spredte grupper igen for at
tilføje et lag af frodighed, duft og årstidsvariation.

Tags: , , , , , ,