LEEDS GENERAL INFIRMARY - HOSPITAL OF THE FUTURE

Leeds, EN

Landsskabsareal

200.000 m2

Bygherre

TRUST

Kontraktperiode

2020-

Samarbejde

Schmidt Hammer Lassen, Prenyore & Prasad, WSP, Perkins&Will

LEEDS GENERAL INFIRMARY - HOSPITAL OF THE FUTURE

I Leeds i England har Kragh&Berglund skabt en række tagterrasser og en forplads til byens nye nyt state-of-the-art hospital, hvor patientomsorg og fleksibilitet er i højsædet. Leeds General Infirmary samler markante hospitalsfunktioner, herunder et børnehospital samt et mor og barn-afsnit, alt sammen i et af byens tættest bebyggede områder. Projektet fokuserer på at skabe rammer, der tilbyder et alternativ til den kliniske verden, og som skaber velvære og kan tjene ikkesygdomsrelaterede formål.

Landskabsprojektet tager udgangspunkt i tanken om det helende og oplysende landskab, hvor sygdom og stress kan træde i baggrunden. Tagterrasser i flere niveauer aktivereres som den femte facade, og skal give patienter, besøgende og medarbejdere adgang til grønt. Udsigten til de grønne rum og muligheden for at bruge sanserne med lyde og teksturer skal være med til at skabe gavn for flest mulige mennesker uanset alder eller forudsætninger. Arbejde med universelt design har været en selvfølge.

alle sanser aktiveret

Der har været fokus på at gøre områderne til uhøjtidelige steder, hvor den afslappede stemning kan give stressede patienter ro, f.eks. ved at skabe et svunget og uformelt terræn på forpladsen. Geometrien skal få folk til at føle sig velkomne og både lokale og pårørende skal kunne bruge stedet. Landskabet er inspireret af den omkringliggende natur i The Penines, og er med til at understøtte biodiversiteten i området ved at anvende lokale arter i beplantningen. Der er endvidere arbejdet med lokalhåndtering af regnvand med henblik på at kunne håndtere fremtidige udfordringer.