HOLBÆK SPORTSBY​

Holbæk, DK

Landsskabsareal

413.860 m2

Bygherre

Holbæk kommune

Projektets start

2015

Projektets status

Udført 2019

Samarbejde

Morten C. Henriksen Entreprenør, Kullegård Arkitekter

HOLBÆK SPORTSBY

Holbæk Sportsby en poetisk og oplevelsesrig park, hvor folk mødes på tværs af alder og baggrund; hvor pensionisten og tennisspilleren, sansehaven og skaterparken findes side om side. Den er et eksempel på en park, hvor bevægelse, aktivitet og leg er samlet i en naturskøn ramme. Landskabet består af flere større anlæg - alt fra atletik- og petanquebaner til BMX-bakker og en ridesti, samt hybridzoner til uorganiseret idræt som parkour.

Projektet har vundet “Årets sportsbyggeri” 2020

I Holbæk Sportsby får man lyst til at bevæge sig – f.eks. fordi en løbetur kan foregå i smukke omgivelser. Parken og oplevelserne er inspireret af det det omgivende kulturlandskab, mødet mellem de kultiverede marker og den ukultiverede natur, som også ligger mellem det rationelle og det irrationelle – det strukturerede og det legende. Dette spændingsfelt gør det interessant at færdes i parken. Loops forbinder parkens område og funktioner, som består af et stisystem med en hovedsti fra nord mod syd. Anlægget har samlet byens idrætstilbud og skabt nye fællesskaber.

TESTIMONIAL

“Holbæk Sportsby er et visionært bud fra Holbæk Kommune på, hvordan man kan samle hovedparten af kommunens idrætsfaciliteter under et tag. Holbæk Sportsby har potentialet til at blive en referencefacilitet for kommuner i Danmark.”

Fagjuryen ved nomineringen af årets sportsbyggeri

Nohrcon