RÅGSVED DANSEBANE

Rågsved, Stockholm, SV

Landsskabsareal

650 m2

Bygherre

Stockholms kommune via AIX Arkitekter

Projektets start

2017

Projektets status

Udført 2019

RÅGSVED DANSEBANE

En rund dansebane er det nyeste skridt i udviklingen af Rågsved aktivitetspark. Med udgangspunkt i lokale pigers ønske for området har Stockholm kommune bestilt Kragh&Berglund til at designe den nye plads i forlængelse af de eksisterende aktiviteter.

Dansebanen er designet på baggrund af en løbende brugerproces. Her har pigerne ønsket sig et sted hvor man kan træne og bevæge sig lidt diskret, men stadig være en del af det offentlige rum. Et sted de kan holde offentlige opvisninger når de er klar til at vise hvad de har øvet. Pigerne har deltaget aktivt i processen. Særligt med erfaringer og behov der umiddelbart er usynlige for arkitekterne, senere har de deltaget aktivt i designarbejdet, bla. valgt banen skal være rund.

DANS DANS DANS

I pavillonen skal alle kunne danse løs, have opvisninger, træne med venner eller bare eksperimentere med nye bevægelser. Pavillonen har indbygget musikanlæg som kobles op via mobilen. Dette gør at alle kan spille det musik de bedst kan lide at danse til. Omkring danse pavillonen placeres hængekøjer man kan slappe af i og til dem der ikke vil sidde stille, er der trampoliner.

Dansebanen bliver et mødested for en stor gruppe mennesker. Særligt for piger og kvinder som ofte føler sig mindre trygge og frie i det offentlige rum. Musik, dans og bevægelse er fællesskabsskabende – vi ses på banen i Rågsved.