RÅGSVED MOTORIKBANE

Rågsved, Stockholm, SV

Landsskabsareal

4.000 m2

Ydelse

Konsultent

Bygherre

Stockholm Kommune

Projektets status

Udført 2017

Samarbejde

AIX Arkitekter

Fotos

AIX Arkitekter / a.r.f . photo

RÅGSVED MOTORIKBANE

Rågsveds idrætspark er anlagt med stor variation af funktioner og programmer, der opfordrer børn og voksne til at bruge kroppen og aktivere kreativiteten. Der kommer flere funktioner til, i en løbende proces med brugerne, hvilket har været et planlægningsgreb indtænkt fra starten og som gør at parken tilpasser sig byens udvikling.

LEG OG SPONTAN IDRÆT I RÅGSVED

Parkens rygrad er den orange løbebane med både klassisk 100 m sprint med efterfølgende legende og udfordrende topografi. Langs med banen er der drypvist placeret klatrevægge, legestativer, trampoliner, boules bane med mere. Parken rummer også plads til det stille ophold, med borde, bænke og grill-plads. På udvalgte platforme man kan kravle op og få et overblik og nyt perspektiv på parken. Variationen af funktioner gør parken til et mødested for mange forskellige mennesker. Man kan bruge rummet aktivt som man selv ønsker og samtidig være sammen med andre mennesker man endnu ikke kender. Det er blevet et socialt mødested for børn, ungdommen og voksne i Rågsved.

Kragh & Berglund arbejder videre med at udbygge parken med en dansebane, særligt henvendt til områdets unge kvinder og piger, en gruppe der ellers ikke er så aktive og synlige i det offentlige rum. Aktivitetsparken er hurtigt blevet meget populær i Rågsved og forsætter med at udvikle sig med og for byens brugere.