SANDVIG STRANDPROMENADE

Sandvig, Bornholm, DK

Landsskabsareal

3.500 m2

Ydelse

Totalrådgiver

Bygherre

Bornholms regionskommune

Projektets status

Udført 2012

Priser

Vinder af Arkitekturprisen 2012 Bornholm

SANDVIG STRANDPROMENADE

I Sandvig på Bornholm har Kragh&Berglund renoveret og nytænkt kyststrækningen i bunden af vigen ved byens midte. En ny promenade fører strandgæsterne langs de vindomblæste klitter og helt ud i vandet. Stedets udtryksfulde og omskiftelige natur fremhæves gennem Strandpromenadens elementer i råt træ, beton og den vindstærke beplantning. Projektet er del af et initiativ, der skal styrke det byggede miljø i kystkommunen og give ny muligheder for udfoldelse for beboere og turister. Det skal være et aktiv for byen - på land og i vand, både sommer og vinter.

BØLGENDE BÆNKE I BUNDEN AF VIGEN

Den nye strandpromenade skaber en række varierende zoner med opholdssteder langs vigen. Her skabes et nyt byrum med plads til markeder, udeservering og lokale festligheder, hvor leg flyder sammen med sportsaktiviteter. En todelt gangbro gør transport af friluftsudstyr til og fra vandet let for dykkere og kajakroere. Herved bliver vandet let tilgængeligt for alle, samtidig med at gangbroen sørger for, at vandsportsudøvernes trafik af udstyr til og fra vandet lettes.

TESTIMONIAL

"Der er på en meget fin måde skabt sammenhæng i området langs bugten fra stranden til havnen, og sammenhængen mellem byen og kyststrækningen er genetableret. Strandpromenaden og de reetablerede glitter og beplantning fremstår nu som en del af det naturskønne område ved Sandvigbugten. Strandpromenaden er blevet et attraktivt byrum med gode opholdsmuligheder samt plads til markeder, kulturarrangementer, udeservering og leg."

Winni Grosbøll, Borgmester Bornholms Regionskommune