TØLLØSE BØRNEHUS

Tølløse, DK

Landsskabsareal

35.000 m2

Ydelse

Underrådgiver

Bygherre

Holbæk Kommune

Projektets status

Udført 2016

Samarbejde

COBE, Jönsson A/S

TØLLØSE BØRNEHUS

Tølløse børnehus er ikke kun en legeplads, men en leg med kulturlandskabet og dens opdeling kunne lige så vel være et varieret og rigt madlandskab, som man bevæger sig igennem til huset og til dets indre mere beskyttede gårdmiljø.

ET FANTASIFULDT OG GRØNT LANDSKAB AT BOLTRE SIG I

Planen tager afsæt i det nærliggende, klassiske danske mark- og kulturlandskab, og skaber et minilandskab i landskabet, Typologierne hentes ind i området og anvendes i en legemæssig sammenhæng. Således at børnene ikke kun udfordres gennem inventar, men i højere grad også gennem topografien og naturmaterialer. Fantasien er i højsædet, og det er vigtigt at anspore og udstikke retninger mere end at diktere legene. Legepladsen er sammensat som et kæmpe puslespil, hvor brikkerne er ”marker” i græs eller skov, hvor alskens aktiviteter kan finde sted. Halmlabyrint, bakker, råberør, fælled, bærhave, køkkenhave, skov, bålplads. Mellem brikkerne er et system af markveje sikrer at børnene kan komme ud i alle afkroge.