TORNHØJ PLEJEBOLIGER

Jyderup, DK

Landsskabsareal

21.000 m2

Ydelse

Underrådgiver Landskab

Bygherre

VAB

Projektets start

2013

Projektets status

Udført 2016

TORNHØJ PLEJEBOLIGER

I 2016 er der i Jyderup opført et plejecenter i et kuperet grønt landskab. Der er i projektet lagt vægt på at skabe varierede og attraktive rum, med forskellige aktiviteter, der er behagelige at opholde sig i. Plejeboligerne er opført som almene boliger. 

PLEJEBOLIGER MIDT I NATUR

Udearealerne opdeles i mindre enheder med forskellige typologier, der omkranses af skiftende engbevoksning, der flyder ind og ud af bebyggelsen. Tættere på bygningerne findes mere kultiverede landskaber som nyttehaven og klippet græs og i det centrale gårdrum; sansehaven. Kontrasten mellem det klippede græs og de høje og blomstrende græsfelter er tydelig og giver derved en rumlig variation i rumligheder og oplevelsen.  Hele året igennem er der variation i planter, farver og blomstring, der skaber et interessant udemiljø, og engbeplantningen og stauderne har et lavt plejeniveau. Stierne i bebyggelsen har et organisk og roligt formsprog i kørefast underlag, der er velegnet til kørestolsbrug.  Stierne slynger sig ind og ud af bebyggelsen og landskabet og skaber opholdsmuligheder og klart definerede stiforløb.