VØLUND

Vølund, Holbæk, DK

Bygherre

VAB Vølund

Kontaktperson hos bygherre

Thomas Høtoft, +45 59 25 80 12

Kontraktperiode

2012-2019

Samarbejde

Kullegaard

VØLUND

Mange boligbebyggelser bærer præg af kedelige ankomstarealer med stier inde langs husene og en plæne eller beplantning i midten. Mellem VAB Vølunds boliger ved Holbæk har Kragh&Berglund sammen med Kullegaard Arkitekter forsøgt at skabe et alternativ til denne mere traditionelle tilgang ved at reducere det belagte areal og flytte stierne ud midt i bebyggelsen i et grenmønster, som skabte knæk og kunne give en spændende rumlig oplevelse mellem bygninger og beplantning.

Beplantningen er frodig med robuste arter, blomstrende buske og vejende græsser. Området er endvidere blevet udstyret med en terrasse foran fælleshuset og en legeplads samt en høj, der kan blive til en kælkebakke om vinteren. Et lille vandhul, hvor der står vand når det regner, giver rig mulighed for leg og er samtidig del af et system, der afleder regnvandet (LAR). Det grønne bilfri landskab øger biodiversiteten i området og giver beboerne en spændende og varieret udsigt fra deres lejligheder.