Sted: Tianjin, China
Areal: 110.000 m2
Status: Udført 2011

Wuqing industrial park er planlægning af et industriområde til den grønne industri i Kina, primært underleverandører til vindmølleindustrien.

Bygningerne ligger langs en grøn ”fælled” der løber fra øst til vest i midten af arealet en slags Central Park-området. Den fælles adgang sker med henvisning til floden som et landskab element i naturen. Den centrale promenade bugter sig roligt gennem en skovagtig plantning, høj og lav, lys og tæt, ligesom en flod, der over tid har skåret sin egen vej og efterlader lave bakker og vandhuller. Naturen omkring floden er varieret og rigt.

Bygherre har følgende mål med masterplanen.

1. Et sigte mod leverandører til vindmølleindustrien: – har en stærk arkitektonisk koncept i landskabet design såvel som i bygningens design. – Være så fleksible som muligt for at opdeles i og bygget i flere faser. – Har en stærk logistisk system, både i mennesker og godstransport. – Have en betydelig profil på bæredygtighed på så mange konti som muligt. Det vigtigste mål er at skabe en fleksibel industrigrund i et smukt og spændende landskab, men samtidig et område, der skal have en effektiv infrastruktur og være bæredygtig.

2. Der er behov for en stærk branding strategi fra starten. Selskabets fremtidige ledere, arbejdstagere ønsker at vide, at dette område udvikling vil være den mest komfortable, interessante og et smukt sted at arbejde. Med nøgleord som: – Seværdigheder og skabe synlighed, fysiske såvel som mentale. – Tilpasses design, der giver leverandørerne mulighed for at sætte deres fingeraftryk på deres grund. – Miljø og bæredygtighed, at sikre, at alle faser projektets overvejelser om CO2-udledning og blandt andre ting. – Social bæredygtighed, byggeriet skal føre an i sundhed og gode arbejdsforhold.

Problemstillingen er løst gennem en meget stram plan der har en effektiv infrastruktur i periferien, og et central landskab der holdes fri for tung trafik og primært fungerer som et rekreativt område – og dermed også som et mødested for de forskellige aktører i området, et offentlig sted de kan mødes.

Taggar: , , , , , , ,