Sankt Hans Gades Lekplats

Köpenhamn, DK

Landskaps areal

300 m2

Byggherre

Köpenhamns Kommun

Projektet status

Utfört 2009

Samarbete

Rasmus Laub Andersen and Jeremy Andrew Dennis

Sankt Hans Gades Lekplats

På en gammal byggplats på Sankt Hans Gade finns sedan många år en liten oansenlig lekplats. Som ett led i en generell modernisering av Köpenhamns kommuns lekplatser har Kragh & Berglund förvandlat platsen till en fickpark, där en enkel design skapar en ovanlig lekplats och ett tryggt boendeutrymme för barn. Huvudtanken var att skapa många användningsområden med enkla medel och en intim ficka där barn kan gå i pension.

En trevlig plats, borta från stadens puls

Lekplatsen har utformats som en tropisk badstrand – en hanterbar värld långt från stadens puls. En sammansatt yta av blå asfalt framstår som ett hav som omger en skärgård av konstgräsklädda kullar utspridda på en strand av fallsand. Öarna är förbundna med balansbalkar och en hängbro och mellan dem står höga och låga nätpålar samt ett riktigt sjömärke. I havet finns bänkar, som ser ut som stora orangea livbojar.