SKOVBRYNET - BASECAMP

Sorgenfri, DK

Landskaps areal

34.000 m2

Byggherre

ST Skovbrynet student Aps, BC Skovbrynet Residential Aps

Avtalsperiod

2017-2020

Projektet status

Utfört

Samarbete

JFP, Lars Gitz arkitekter, ÅF Consult

SKOVBRYNET BASECAMP

BaseCamp ligger i ett karaktärsfullt grönområde i Lyngby, omgivet av Sorgenfri Kyrkogård i norr och öster samt Lyngbysjön i väster. Här har det byggts 640 bostäder, för studenter, forskare och seniorer.

Det natursköna huvudgreppet behåller områdets gröna karaktär. En organisk slingrande stig binder samman området på husets tak. Plantagen har en parkliknande och frodig karaktär med spridda träd och en stor variation av ytor med klippt gräs, höga gräs och perenner.

GRÖNT STUDIEBOSTAD

Den slingrande byggnaden kan upplevas från taket via en allmän stig, som slingrar sig tvärs över byggnaden och upp till sex våningars höjd med utsikt över Lyngby sjö. På taket växer ett lummigt landskap med privata boendeterrasser för de boende.

Byggnadernas form bidrar till att skapa både intressant rymd längs de yttre fasaderna och en spännande innergård med små terrasser och sällskapsytor samt flerfält och lekplats.

PRISER

Årets projekt 2018 Estate Medias pris for bedste projekt anno 2018

World Architecture Award International designpris for bedste arkitektur i projektfasen.

A’Design Award Guldpris for bedste arkitektur, byggeri og strukturelt design

ICONIC AWARD 2020 International pris for innovativ arkitektur og bedste koncept

WAN AWARD 2020 International guldpris for bedste fremtidige boligbyggeri

8 x MUSE Awards 5 platinpriser, 2 guldpriser, en sølvpris samt årets bedste landskabsarkitektur

Class of 2020 International pris for bedste bæredygtige projekt i 2020