SKOVBRYNET - BASECAMP

Lyngby, DK

Landsskabsareal

34.000 m2

Bygherre

ST Skovbrynet student Aps, BC Skovbrynet Residential Aps

Kontraktperiode

2017-2020

Projektets status

Afsluttet

Samarbejder

JFP, Lars Gitz arkitekter, ÅF Consult

SKOVBRYNET BASECAMP

BaseCamp ligger i et karakterfuldt grønt område i Lyngby, omgivet af Sorgenfri Kirkegård mod nord og øst, og Lyngby Sø mod vest. Her er der blevet opført 640 boliger, til studerende, forskere og seniorer.

Det landskabelige hovedgreb fastholder områdets grønne karakter. Et organisk slynget stiforløb binder området sammen på husets tag. Beplantningen har en parkagtigt og frodig karakter med spredte træer og en stor variation af områder med klippet græs, høje græsser og stauder.

GRØNNE STUDIEBOLIGER

Den bugtende bygning kan opleves fra taget via et offentligt stiforløb, som slynger sig hen over bygning og op i seks etagers højde med udsigt over Lyngby sø. På taget vokser et frodigt landskab med private opholdsterrasser for beboerne.

Bebyggelsens form er med til at skabe både interessante rummeligheder langs de ydre facader og et spændende indre gårdrum med små terrasser og opholdsrum samt multibane og legeplads.

PRISER

Årets projekt 2018 Estate Medias pris for bedste projekt anno 2018

World Architecture Award International designpris for bedste arkitektur i projektfasen.

A’Design Award Guldpris for bedste arkitektur, byggeri og strukturelt design

ICONIC AWARD 2020 International pris for innovativ arkitektur og bedste koncept

WAN AWARD 2020 International guldpris for bedste fremtidige boligbyggeri

8 x MUSE Awards 5 platinpriser, 2 guldpriser, en sølvpris samt årets bedste landskabsarkitektur

Class of 2020 International pris for bedste bæredygtige projekt i 2020