Sted: Shanghai, Kina
Areal: 45.000 m2
Status: Indbudt konkurrence, 2. plads

Intentionen er at skabe en attraktiv og moderne for-plads til Shanghai Western Railway Station (SWRS) med et foranderligt landskab, der tilpasser sig menneskemyldret og de forskellige aktiviteter, der udfolder sig på pladsen. Pladsens tema er en moderne og urban fortolkning af rismarken – et smukt, poetisk landskab, der forandrer sig gennem dagen og over året.

Pladsen med spejlende vandoverflader og den lysende og reflekterende stjernehimmel vil skabe et unikt landskab – et varetegn for området.

Landskabet er skabt med dyb respekt for landbrugstraditionen – et af menneskehedens vigtigste erhverv gennem tiden. Jordbrug, hvor harmoni mellem natur og menneskelig kultur er opretholdt, ses som base for civilisationen. Det skaber smukke landskaber, hvor æstetik og funktion går hånd i hånd. Det skiftende vandspejl vil gå fra stor åben plads,
hvor folk frit kan bevæge sig og der kan afholdes forskellige typer arrangementer såsom markeder og koncerter, til et større landskab af vandflader, som reflekterer den nye togstation, himlen og stjernebelysningen. Vanddybden er overfladisk og gør det muligt altid at passere gennem vand-spejlet. Hovedfærdselsårene fremstår altid tørre.

Tags: , , , , , , ,