AAB AFDELING 50

Valby, DK

Area

12.000 m2

Client

Aarbejdernes Andelsbolig forening (AAB)

Project Status

Completed 2019

Collaboration

DOMUS arkitekter, Orbicon

AAB AFDELING 50

In 2014, AAB department 50 was starting a big energy renovation. DOMUS architects improved the buildings while Kragh&Berglund worked on the landscape – creating attractive outdoors spaces, where the focus is meetings between people.

The big buildings were providing challenges with scale, light, wind and security. Kragh&Berglund worked a lot with user involvement, our focus was to create spaces where the human scale is represented and to work on exploiting the areas with sun. “Solstriben/The sun ray” an axis going through the area is the space with the most hours of sunshine – this axis is the central place where we create room for activity, meetings and recreation.

A NEIGHBORHOOD WHERE YOU MEET YOUR NEIGHBOR

Our work has created spaces for play, experiences and community – the areas give opportunities for barbeque, community, play, games, playground, a small hill, sensory gardens and fruit groove for contemplation. The project has created an area where there is a high sense of community, creating a nice, safe space for the residents.