BAKKEGÅRD SCHOOL

Gentofte, DK

Area

6.000 m2

Role

Subconsultant

Client

SKUB

Project Status

Udført 2007

Collaboration with

SRL, CEBRA

BAKKEGÅRD SCHOOL

In 2005, Bakkegårdschool was rebuilt and expanded as a part of Gentofte Municipality’s SKUB (school development and expansion project) projects. The proposal is based on a value-based user involvement program, which SKUB has formulated in cooperation with the teachers, pupils and parents of Bakkegårdschool and in accordance with the new Folkeskole law. Kragh & Berglund has designed seven years long for SKUB.

THE SKY AS A CEILING

On the roof of Bakkegårdschools sports hall, Kragh & Berglund has built a playful landscape that thematically unfolds itself as an imaginative, floating riverlandscape. The landscape is constructed with sandboxes, rubber hills, ponds, elephant grass, a labyrinth, balance pillars and oak trunks. By using the school’s roof area of 6000 m2 in an alternative way, the new school terrain becomes an exciting and distinct social space that both stimulates a variation in the children’s sensual and physical activity and makes a mass of fresh air within reach.