BLOX – BRYGHUSGRUNDEN

KØBENHAVN, DK

Landsskabsareal

6.000 m2

Bygherre

Realdania Byg

Kontraktperiode

2008-2018

Samarbejder

OMA, Realdania, DUCKS SCENO, Ove Arup & Partners, COWI

BLOX – BRYGHUSGRUNDEN

Omkring kulturinstitutionen BLOX ved Københavns havnefront, som bl.a. rummer Dansk Arkitektur Center, har Kragh&Berglund skabt en plads for det internationale arkitektfirma OMA. Her i mødet mellem havn og by har Kragh&Berglund skabt et levende og alsidigt byrum omgivet af kontrasterne mellem nybyggeri, den rå havnefront og Fæstningens Materielgårds historiske bygninger fra 1680. Den nye plads giver dermed en autentisk oplevelse af både gammelt og nyt, og skaber et mødested mellem forskellige rum og mennesker.

Rummet på pladsen omkring BLOX er baseret på idealet om det aktive urbane liv og sociale rum i byen, og skaber sammenhæng mellem bygningens indre og ydre funktioner. Resultatet er blevet et sammenhængende og rekreativt rum i byen, som byder varierede grundens brugergruppe, velkommen. Pladsen sætter fri leg, bevægelse og fællesskab i fokus med et sjovt rum for såvel børn som voksne, turister som lokale.

TESTIMONIAL

“Legepladsen ved BLOX emmer af den samme innovation som bygningen. Detaljerne er gennemtænkt, og jeg glæder mig til at se både Den Classenske Skole og børneinstitutionen Vartov såvel som Københavns børn gå på opdagelse på byens nyeste legeplads. Den meget anderledes måde at tænke legeplads vil give gode muligheder for fri leg og afslapning for børn i alle aldre”

Jesper Christensen, Børne- og ungdomsborgmester