KVARTERET BOFINKEN

Kallhäll, SV

Landsskabsareal

3125 m2

Bygherre

JM

Projektets start

2017

Projektets status

Afsluttet

KVARTERET BOFINKEN

JM har tildelt Kragh & Berglund opgaven at designe gården til boligområdet Kvarteret Bofinken.

På den ene side står den nye bygning over for en bygade tæt på en række funktioner som butikker, restauranter og Folkets Hus og forbinder bebyggelsen til bylivet, der findes i Kallhäll. Men bagved er et andet miljø, hvor bebyggelsen går op ad en stejl bakke, hvor naturen bevares.

EN BEBYGGELSE IMELLEM NATUR OG BY

Fra gårdhaveområderne ved facaden bliver gården en grusvej og et fælles trædæk, der følger den naturlige klippekant. Det skaber en god kontrast mellem en have slik og velordnet hverdag og en mere vild og smuk natur med bjerge i dag og eksisterende træer.

Vores hensigt er at skabe et levende miljø, som både er funktionelt og tiltrækker beboerne til at bruge det i deres hverdag og samtidig bevarer de eksisterende økologiske værdier og giver beboerne mulighed for at være tæt på naturland.